Huszonöt évig erőszakoskodott lányával

2009.03.29. 13:22
Huszonöt éven keresztül rendszeresen megerőszakolta lányát egy kolumbiai férfi, akit máris az amstetteni rémként ismert Josef Fritzlhöz hasonlítottak. A mariquitai rémnek elnevezett Álvareznek nyolc gyermeke született a vérfertőző viszonyból, a legidősebb már 19 éves.

Huszonöt éven át élt vérfertőző viszonyban egyik lányával egy kolumbiai férfi, akitől a most 35 éves nőnek nyolc gyermeke született. A férfit helyi idő szerint szombaton tartóztatták le, miután lányát állítólag egy evangélikus lelkész rábeszélte, hogy mondjon el mindent a rendőrségnek.

Az eset rávilágított a gyermekvédelem súlyos hiányosságaira a dél-amerikai országban, és óriási felháborodást keltett. Az 58 éves Acerbio Álvarezt rendőri és katonai védelem mellett kellett elvezetni a főügyészi hivatalból a bíróságra.

A család a közép-kolumbiai Mariquitában lakott. Alba Nidiának ötéves korában meghalt az anyja, ezért egyedüli gondozója az apja maradt. Az elbeszélésekből kiderül, hogy az apa a lány 9-10 éves korától szexuális viszonyt folytatott vele. "Ez nap mint nap megtörtént, és senki nem tett ellene semmit" - mondja Gilma Jiménez helyi gyermekvédelmi aktivista. A vérfertőző viszonyból nyolc 1 és 19 év közötti gyerek született.

K EPA20090328054

A gyermekvédelmi hatóságok azt sürgetik, hogy a férfit bűnössége esetén életfogytiglani börtönre ítélje a bíróság, és a jövőben hasonló büntetést kapjanak mindazok, akik gyermekeket erőszakolnak meg. A hatóságok szerint Kolumbiában több százezer olyan gyermekmolesztálás fordul elő, amelynek ügyében nem indul nyomozás.

Álvarez már megkapta a mariquitai rém nevet, és ügyét sokan hasonlítják a közelmúlt európai példáihoz, a 73 éves osztrák Josef Fritzl, az amstetteni rém esetéhez, illetve egy 63 esztendős torinói férfi ügyéhez, aki szintén saját lányát erőszakolta meg és bántalmazta rendszeresen.

A 63 éves Michele Mongelli 25 éven keresztül folytatott vérfertőző viszonyt lányával, emellett most 41 éves fiát is arra kényszerítette, hogy molesztálja húgát.