Fátyolos hangú rablót keresnek Pápán

2009.03.31. 17:06 Módosítva: 2009.03.31. 17:12
Egymillió forint nyomravezetői díjat tűzött ki a rendőrség a Pápa környéki rablássorozat elkövetőjének felkutatására. A rendőrség egy fátyolos hangon beszélő, 30 év körüli, dohányzó férfit keres.

A rablássorozat még tavaly decemberben kezdődött Pápa térségében. Az elkövető egy kivétellel idős, egyedül élő embereket - elsősorban nőket - támadott meg otthonaikban az éjszakai órákban. A házakba erőszakkal, agresszíven és meglepetésszerűen rontott be.

Az áldozatokat néhány esetben megkötözte, majd készpénz, bankkártya és ékszerek után kutatott. Az eddig ismertté vált öt esetből kettő Pápán, kettő Mihályházán, míg egy Pápadereskén történt.

A vallomások alapján egy 30-35 év körüli, 175 cm magas, átlagos vagy inkább sovány testalkatú, dohányos férfit gyanúsít a rendőrség, aki "fátyolos" hangon beszél. Támadásai alkalmával csuklyát, illetve maszkot viselt. A rablásokkal kapcsolatban egy piros színű, régebbi gyártmányú autót is keresnek.

A Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság vezetője egymillió forint nyomravezetői díjat ajánlott fel annak, aki az elkövetőről érdemi információt tud adni.