27 év börtön a brutális ózdi gyilkosoknak

2009.04.01. 18:33 Módosítva: 2009.04.01. 18:37
Összesen 27 év fegyházbüntetésre ítélte szerdán a Debreceni Ítélőtábla azt a két ózdi unokatestvért, akik 2007 nyarán a pénzéért meggyilkoltak egy 90 éves férfit Ózdon. A férfi házában az egyik támadó kutatni kezdett, a másik közben egy vasdarabbal agyonverte a tulajdonost. Az áldozat még élt és érezte a fájdalmat, amikor abbahagyták a verést, de a szakértők megállapításai szerint orvos sem menthette volna meg.

A Debreceni Ítélőtábla tájékoztatása szerint a 19 és a 23 éves fiatalemberek együtt ittak és valószínűleg drogoztak is a rablás napján Ózdon. Egyikük felvetette, hogy pénzt kellene szerezni. Az idős ember házához indultak, mert tudták, hogy nem látogatja senki. Ismerték is, mert egy héttel korábban egyiküknek vasanyagokat adott, hogy azokat pénzzé tehesse.

A házhoz érve előbb kicsavarták az izzót a bejárat feletti lámpából, majd bekopogtak. Az ajtót nyitó idős embert az út közben magához vett vasdarabbal egyikük leütötte, majd - míg társa a házban kutatott - tovább verte a férfit. 71 ezer forint értékű kamatjegyet és 50 ezer forint készpénzt vittek el. Az áldozat tárcáját később a nyomozók az egyik támadó kerti vécéjében találták meg. A pénz és a kamatjegyek nem kerültek elő.

A 90 éves áldozaton 26 különböző sérülés volt, nagyobb részük komoly törés, roncsolódás. A fején hat nagyerejű ütés érte, a szakértők szerint orvosi kezelés sem menthette volna meg az életét.

Az egyik támadót 15, a másikat 12 év fegyházra ítélte szerdán a Debreceni Ítélőtábla, nyereségvágyból, különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés és kábítószerrel visszaélés miatt.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport