Két évet is kaphatnak a macskaölő tinik

2009.04.02. 06:57
A rendőrség lezárta a nyomozást, így hamarosan bíróság elé állhatnak azok a fiúk, akik másfél évvel azelőtt, egy baranyai faluban halálra kínoztak három kismacskát.

Vádemelést javasol a rendőrség két fiatalkorú fiú ellen, akik másfél évvel ezelőtt macskákat kínoztak halálra Baranyában, ölési technikáikat pedig mobiltelefonnal rögzítették.

Joó Sándor, a pécsi rendőrkapitányság uránvárosi rendőrőrsének parancsnoka elmondta: a rendőrség a napokban lezárta a nyomozást, az iratokat pedig az ügyészségnek továbbította. Ha a két középiskolás bűnössége beigazolódik, a bíróság állatkínzás vétsége miatt akár két év szabadságvesztéssel is sújthatja őket.

Az ügyben egy pécsi gimnázium igazgatója tett feljelentést még február elején. Az egymással rokoni kapcsolatban álló fiatalok másfél évvel azelőtt, egy baranyai faluban kínoztak meg három kismacskát, mindezt telefonjukkal felvették.

A felvétel keletkezése óta terjedt a diákok között, egyszer azonban olyan társuknak is elküldték, aki azt jelezte egy tanárnak, ő pedig az igazgatónak. A rendőrség még aznap azonosította az elkövetőket, eljárást indított ellenük, és a nyomozók megtalálták a telefonjaikon és számítógépeiken tárolt bizonyítékokat.

Kihallgatásuk során kiderült: tettük súlyát nem fogták fel, arra elfogadható magyarázatot nem tudtak adni, az állatokat heccből, unaloműzésből kínozták és ölték meg. Úgy tudni, az eset Bicsérden történt, az egyik elkövető pedig egy pécsi középiskola diákja.

Az állatokat kötélre akasztották, kiszúrták a szemüket, és elvágták a nyakukat. A fiatalok a felvételeken nem mutatják az arcukat, csak testrészeik látszanak és hangfoszlányok hallhatók. A videókat egy ismeretlen állatvédő jutatta el Orpheus Állatvédő Egyesület tagjaihoz, akik szintén feljelentést tettek a Pécsi Rendőrkapitányságon.