A rendőrök kezei közül ugrott ki az ablakon

2009.04.03. 11:15 Módosítva: 2009.04.03. 11:28
A rendőrök mellől ugrott ki egy toronyház 15. emeletéről egy salgótarjáni férfi. Az öngyilkos fiatalember ellen elfogatóparancs volt érvényben, ha nem veti ki magát az ablakon, 200 napra kellett volna börtönbe vonulnia.

Egy toronyház tizenötödik emeletéről vetette ki magát egy fiatalember Salgótarjánban, csütörtök délután. A körülményeket még vizsgálják, de az már biztos, hogy a férfi ellen elfogatóparancs volt érvényben önbíráskodás miatt. A fiatalember úgy bukott le, hogy halála előtt néhány órával bement a rendőrségre, hogy egy más ügyben feljelentést tegyen. A tanúkihallgatás közben kiderült, hogy a Nógrád Megyei Bíróság elfogatóparancsot adott ki ellene, mert korábban 70 ezer forint pénzbírságra ítélték önbíráskodás miatt, de nem fizetett.

A fiatal azt állította, hogy a csekket időközben befizette, ezért két rendőr a lakására kísérte. A befizetést igazoló szelvény ott nem került elő, a rendőrök ezért elindultak vele a rendőrségre: miközben a liftre vártak, a fiú váratlanul a folyosó végén lévő, nyitott ablakon kiugrott, és szörnyethalt.

A rendőrök parancsnokának elsődleges vizsgálata szerint a járőrök nem hibáztak, ennek ellenére egy belső, tényfeltáró vizsgálat indult az ügyben. A fiú halála kapcsán közigazgatási eljárás indult, orvosszakértő bevonása mellett. A szakértőnek egyebek mellett arra kell választ adnia, hogy valóban kizárható-e a bűncselekmény lehetősége, illetve arra is, hogy a fiú fogyasztott-e alkoholt, gyógyszert vagy kábítószert.

A bűnügyi osztályvezető elmondta: semmi jelét nem látta annak, hogy valami gond lenne. Időközben kiderült az is, hogy a 70 ezer forintos csekket nem fizette be, így valóban meg kellett volna kezdenie 200 napos elzárásának letöltését.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport