Vadászgépekkel akarta lelövetni magát

2009.04.07. 16:43 Módosítva: 2009.04.07. 16:46
Öngyilkosság helyet vadászgépekkel akarta megöletni magát az a kanadai férfi, aki egy ellopott kisrepülőgéppel behatolt az Egyesült Államok légterébe. Két F-16-os hét órán keresztül követte a Cessnát, és állítólag többször közel voltak ahhoz, hogy lelőjjék a gépet. A férfi végül épségben landolt, a rendőrök elfogták.

Öngyilkosságot akart elkövetni, de nem volt meg hozzá a bátorsága annak a férfinak, aki egy ellopott kanadai kisrepülőgéppel átrepült az Egyesült Államokba, tudta meg az ABC televízió. A 31 éves török születésű kanadai állampolgár elképzelése az volt, hogy az amerikai légtérbe lépve majd lelövik a gépét.

A férfi még hétfő délután kötött el egy egymotoros, négyüléses Cessnát egy kanadai egyetem repülőiskolájából. A géppel délre vette az irányt, és belépett az Egyesült Államokba, ahol két F-16-os vadászgép szegődött a nyomába. A vadászgépek hét órán át követték a kisrepülőt Wisconsin, Minnesota, Illinois és Missouri államok felett, amíg az le nem szállt egy országúton. Az őt követő két vadászgép az ABC szerint több alkalommal is egy hajszálnyira volt attól, hogy lelője az elkötött Cessnát.

K EPA20090407081

A várakozása ellenére épségben landoló férfi elszaladt, később egy kisváros boltjában kapták el, amint éppen üdítőt iszogatott. Az őrizetbe vett férfiról kiderült, hogy korábban depresszióval kezelték, végzetesnek szánt kalandja előtt búcsúlevelet hagyott hátra barátnőjének.

Az észak-amerikai légtérvédelmi parancsnokság szóvivője mindvégig igyekezett megnyugtatni a közvéleményt, hogy terrortámadástól valószínűleg nem kell tartani, és a repülő a lakosságra nem jelent veszélyt.