Párizsban rekedtek egy Wizzair gép utasai

2009.04.08. 15:57 Módosítva: 2009.04.09. 11:41
A keddi svédországi 18 órás késés után most a fapados társaság párizsi járatát törölték. A Beauvais reptéren rekedt magyar utasoknak péntekig kell várniuk, ha a Wizzair-rel akarnak visszajönni Budapestre. Közben szerda délben a Wizz Air egyik járata visszafordult a Ferihegyi repülőtérre futóműhiba miatt.

Kázmér Natasa, a Wizzair szóvivője az Indexnek elmondta, hogy rossz hullámban van a légitársaság a napokban, több járatuk is késik. A szóvivő megerősítette egyik olvasónk jelzését is, aki azt írta, hogy barátnője Párizsból telefonált haza, hogy nem tud hazajönni a szerda délutáni géppel, mert azt törölték.

A szóvivő hozzátette, hogy a gépet műszaki okokból törölték, a legközelebbi Wizzair járat pénteken indul Párizsból Budapestre. Az ottrekedt utasoknak ilyenkor három lehetősége van: visszatérítik neki a jegyárat, és más járattal jön haza; ha úgy döntenek, hogy megvárják a pénteki járatot, akkor fizetik a szállását és az étkezését az ésszerűség keretein belül, vagy pedig kap egy 120 százalékos kreditet, amit beválthat a legközelebbui repülésekor.

A kedden Svédországban rekedt magyarok 18 órás késéssel, szerdán hajnalban érkeztek a Ferihegyi repülőtérre. A szóvivő hangsúlyozta, hogy a cégnek nincsenek tartalék gépei, ezért fordulhatott elő az eset. Hozzátette, hogy a Wizz Air maximálisan betartja az EU vonatkozó biztonsági előírásait, még esetleges késések árán is.

Szerdán délben futóműhiba miatt visszafordult a Wizz Air egyik járata a Ferihegyi repülőtérre szerdán délben. Kázmér Natasa, a cég kommunikációs igazgatójának tájékoztatása szerint a Budapest-Eindhoven járat a felszállás után néhány perccel, az orrfutómű hibája miatt fordult vissza. Az utasok biztonságban elhagyták a gépet, a repülőt szakemberek vizsgálják át.