Új boncolást kér az Irakban lelőtt magyar családja

2009.04.09. 07:22
Magyarországon is boncolást kér az Irakban lelőtt magyar férfi családja, hogy megtudják mi okozta a halálát. A gépkocsivezetőként dolgozó Bogdán Tibort március 25-én lőtte le egy amerikai katona Bagdad külvárosában.

Várhatóan péntekig Magyarországra szállítják az Irakban tisztázatlan körülmények között lelőtt Bogdán Tibor holttestét - tudta meg a Népszabadság az áldozat hozzátartozóitól. A holttestet az Egyesült Államokba szállították, onnan hozzák haza.

Az még kérdéses, mikor temethetik el a harmincöt éves korában elhunyt nagyradai férfit. Bogdán János, az áldozat rokona, családjának képviselője azt mondta: a temetés előtt valószínűleg boncolást kérnek, mert szeretnék "magyar orvosoktól megtudni, hogy mi okozta Tibor halálát".

Az áldozat családja ügyvédhez fordul, hogy jogi segítséget kapjanak a történtek tisztázásához és egy esetleges kártérítési kérelem benyújtásához.

A TOIFOR GLSS Kft. teherautó-vezetőként dolgozó férfit Tádzsiban, Bagdad külvárosában az amerikai támaszponton érte halálos lövés március 26-án, holttestét jármű mellett találták meg délelőtt tíz óra körül - mondta Held Andrea, a TOIFOR Csoport marketingvezetője. A rendelkezésre álló információk szerint a hatóságok egy amerikai katonát gyanúsítanak a halálos lövés leadásával. A feltételezett tettest, egy 25 éves őrvezetőt az eset napján őrizetbe vették.