Lövöldözés egy michigani főiskolán

2009.04.10. 22:51
Egy férfi és egy nő halt meg sörétes vadászpuskától.

Lőfegyvertől meghalt egy férfi és egy nő pénteken az egyesült államokbeli Michigan állam Dearborn városában, egy főiskolai tanteremben. A rendőrség feltételezése szerint az egyik ember lőtte le a másikat, majd öngyilkos lett.

Gregg Brighton rendőrkapitány-helyettes elmondta: valaki értesítette a rendőrséget arról, hogy lövéseket hall egy főiskolai épületből. Lövések még aközben is hallatszottak, hogy a rendőrség körbezárta az épületet. A szóban forgó terembe érve rátaláltak egy férfi és egy nő holttestére. A gyilkosságokhoz egy sörétes vadászpuskát használtak.

Az iskolában, amelynek mintegy 17 ezer bejáró hallgatója van, e-mailen és mobiltelefonon riasztást adtak le, és bezárták az épületegyüttest - közölte Marjorie Swan, az intézmény alelnöke. Hozzátette: nagypéntek lévén az iskolában kevesebben voltak, mint egy szokásos tanítási napon.

Előzőleg pénteken egy 19 éves diák egy athéni szakközépiskolában megsebesített három embert, majd végzett magával.

Egy héttel korábban a New York állambeli Binghamtonban egy férfi egy bevándorlókat segítő civil szervezet épületében tizennégy embert megölt, majd maga ellen fordította a fegyverét.