Nem lehet lepasszolni a húsvéti nyulakat a Fővárosi Állatkertnek

2009.04.12. 08:41
Idén sem veszi át a megunt húsvéti nyulakat a Fővárosi Állat- és Növénykert.

Az állatkert ezúttal sem fogad már be megunt húsvéti nyulakat - ezzel is próbálják felhívni az állatkert dolgozói a látogatók figyelmét arra, hogy ne vásároljanak élő állatot meggondolatlanul. A korábbi években volt erre lehetőség, az utolsó években azonban olyanok éltek a lehetőséggel, akik eleve azért nem foglalkoztak az állattartás felelősségével, mert kifejezetten számoltak azzal, hogy az ünnep után a nyulakat lepasszolják az állatkertnek.

Az intézmény azt javasolja a húsvéti nyúlvásárláson gondolkodó embereknek, fontolják meg, tudnak-e tartósan jó gazdája lenni az állatnak. Azoknak, akik a nyúltartás mellett döntenek, szaktanácsokkal segít az állatkert a nyulakról való gondoskodásban. Azok számára pedig, akik felelős döntés alapján nem vásárolnak nyulat, a városligeti intézmény nyuszisimogatóval és jelképes örökbefogadással teremt lehetőséget arra, hogy ne maradjanak ki a nyuszi-élményből.

A húsvéti programokat a háromnapos ünnep mindegyik napján megrendezik a Fővárosi Állatkertben. Lesz mászóhegy, ugrálóvár, hat állomásból álló családi játék, felfújható tojástenger, arcfestés és kézműves program is. A húsvéti nyuszikkal külön nyuszisimogatóban ismerkedhetnek a gyerekek állatgondozók és önkéntesek felügyelete mellett.