Kiégett egy hajléktalanszálló Lengyelországban

2009.04.13. 13:11 Módosítva: 2009.04.13. 13:11

Tizennyolc ember meghalt és 20 megsérült hétfőre virradóra az északnyugat-lengyelországi Kamien Pomorskiban egy hajléktalanszálláson keletkezett tűzben - közölte Pawel Frantczak, a tűzoltók szóvivője.

Hozzátette, hogy a húsz sérültet kórházba szállították. Ők még a tűzoltók érkezése előtt menekültek ki a háromemeletes épületből. Sokan az ablakon ugrottak ki. A sérülések többsége csonttörés.

A hajléktalanszálláson hetvenheten laktak. A tűzoltók a szállás romjai között további túlélők után kutatnak. Félő, hogy a halálos áldozatok száma több lesz - tette hozzá a szóvivő.

Egyelőre nem tudni, hogy mi okozta a tüzet. Daniel Kopalinski, a mentőalakulat egyik tagja a TVN24 tévéállomásnak elmondta, hogy a lángok villámgyorsan terjedtek. A tűzoltóknak sikerült kifeszített ponyvákkal elkapni azokat a gyerekeket, akiket szüleik az ablakon át menekítettek. A sérültek között van egy nyolc hónapos csecsemő is.

Egy szemtanú arról számolt be, hogy csupán olyan létrák voltak a mentéshez, amelyek az első emeletig értek. A nyilatkozó a nővérét biztatta, hogy ugorjon, ő majd elkapja, de nem mert ugrani, utána pedig már késő volt. A helyszínen készített filmfelvételeken azt lehet látni, hogy hatalmas lángok csapnak ki az épület ablakain.