Szexpartnerkereső oldalon hálózták be

2009.04.15. 13:20
Netes társkereső oldalon ismerkedett meg későbbi elrablóival egy lány, akit előbb erotikus fotózásra vettek rá, majd fogságban tartottak Budapesten. A lány egy hétig dolgozott a férfinak és az élettársának, de otthagyta őket és ezután ejtették foglyul, hogy állítólagos tartozását kiegyenlítse.

Emberrablás és üzletszerű kéjelgés elősegítése miatt nyomoz a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) egy 31 éves balassagyarmati férfi és egy 29 éves budapesti nő ellen, derül ki a rendőrség szerdai közleményéből.

A két gyanúsított négy napon át fogva tartott egy prostituáltat, akinek szabadon bocsátásáért több százezer forintot követeltek. A BRFK tájékoztatása szerint a lány - aki korábban már külföldön is dolgozott prostituáltként - még márciusban ismerkedett meg egy társkereső, azaz zömmel prostituáltak hirdetéseit tartalmazó szexpartnerkereső oldalon a férfival.

A férfi felajánlotta, hogy dolgozzon neki a hasonló célra létrehozott stúdiójában, amit élettársával működtetett a XIII. kerületben - ebbe a lány bele is ment. A feltétel az volt, hogy a róla készül erotikus felvételeket felrakják több internetes oldalra is, de a fotósorozat elkészítésének költségeit egyhavi ingyenes munkával le kell dolgoznia és ezen felül még naponta pénzt is fizet a férfinak.

A lány március 24-től prostituáltként dolgozott nekik, de mivel keveset keresett, végül otthagyta őket. Mivel anélkül távozott, hogy ledolgozta volna a gyanúsítottak által róla készített fotósorozat értékét, először csak fenyegették, majd április 3-án foglyul ejtették és egy III. kerületi lakásba vitték.

A nő a követelt összeg felét összeszedte, ezért múlt hétfőn szabadon engedték. A sértett április 8-i feljelentése nyomán a rendőrök a 31 éves férfit és 29 éves nőt két nappal később, a főváros III. kerületében elfogták. A házkutatások során a rendőrök találtak egy feltehetően fenyegetéshez használt viperát és egy bilincset.

Az ügyben a további eljárást - a gyanúsítottak előzetes letartóztatása mellett - a BRFK Szervezett Bűnözés Elleni Főosztálya folytatja le.