Duplaannyit fizetnek egy útért a kövérek

2009.04.16. 16:04 Módosítva: 2009.04.16. 16:15
A United Airlines megsarcolja azokat, akik nem tudják becsatolni az övet. Jó hír, hogy 10 dollárt megspórolhatnak azzal, ha két poggyásszal utaznak.

A nagyon kövér utas ezentúl két utas - legalább is a United Airlines amerikai légitársaság új szabályai alapján, amelyek szerint a túlsúlyos személyeknek a jövőben dupla jegyárat kell fizetniük.

A United szabályozása szerint két jegy árát köteles fizetni minden olyan utas, aki nem fér bele egy hagyományos ülésbe, nem képes becsatolni a biztonsági övét és/vagy nem tudja lehajtani ülés közben a kartámaszt.

Ezeket az utasokat a jövőben ráadásul csak akkor fogják felengedni a United járataira, ha akad a gépen üres hely, máskülönben várniuk kell egy olyan későbbi járatra, ahol vásárolhatnak maguk mellé még egy ülést.

Az amerikai légitársaság megértést kért az intézkedésért, amit azzal indokolt, hogy minden utas kényelmét igyekszik szem előtt tartani.

A kövér utasok viszont 10 dollárt megtakaríthatnak, ha két poggyásszal utaznak. Ha ugyanis egy "kétüléses" utas két bőrönddel száll fel a repülőre, akkor nem az első és a második bőrönd utáni díjat (15, illetve 25 dollárt) kell kifizetnie, hanem annyit fizet, mintha két külön utas szállna fel egy-egy poggyásszal (vagyis összesen 40 dollár helyett, csak 30 dollárt fizet).