Indonéz nőket kényszerítettek prostitúcióra

2009.04.16. 14:49 Módosítva: 2009.04.16. 16:52
43 embert vettek őrizetbe az osztrák hatóságok, a bűnbanda a gyanú szerint prostitúcióval és kábítószer-kereskedelemmel foglalkozott. Feltehetően 15 nőt elraboltak Indonéziából, és őket kényszerítették prostitúcióra.

Az osztrák rendőrség felszámolt egy kábítószer-kereskedelemmel és prostitúcióval foglalkozó bűnbandát az ország keleti részében, és őrizetbe vett 43 gyanúsítottat, jelentették be a burgenlandi hatóságok csütörtökön.

A csoport két feltételezett vezetője a gyanú szerint elrabolt 15 fiatal nőt Indonéziában, majd Ausztriában kényszerítette őket prostitúcióra. A hatóságok a külföldi nők szolgálatait igénybe vevő 80 ügyfelet is kihallgatják.

A magyar határ közelében fekvő nezsideri (Neusiedl am See) központú bűnbanda tavaly óta csaknem 2,3 millió euró értékű kábítószert dobott piacra Ausztriában, elsősorban rendezvényeken és szórakozóhelyeken. A tiltott szereket, egyebek mellett 15 kilogramm kokaint, fél kilogramm heroint, több mint 12 kilogramm amfetamint, 24 kilogramm marihuánát és 85 ezer darab ecstasy tablettát Magyarországon keresztül csempészték be az országba.

A rendőrség szerint az őrizetbe vettek között van 32 osztrák állampolgár, valamint négy magyar - köztük az egyik fő gyanúsított magyar származású barátnője -, két szerb, egy boszniai, egy thaiföldi, egy lengyel, egy libériai és egy német.

A burgenlandi bűnügyi hatóságoknak már tavaly tudomásukra jutott, hogy egy 30 éves nezsideri férfi a gépkocsijával rendszeresen kokaint és speed tablettákat szállít Magyarországról Ausztriába, hogy ott a kábítószert eladja. A nyomozáskor a hatóságok a férfi számos bűntársát lefülelték és egy egész hálózat működésére derítettek fényt.

A burgenlandi, bécsi és alsó-ausztriai házkutatásokon a rendőrség - nagy mennyiségű kábítószer mellett - kannabiszültetvényeket, 10 ezer euró készpénzt, két lőfegyvert és nyolc egyéb tiltott fegyvert, gumibotokat és viperákat is lefoglalt.