Kígyók tűntek el egy ausztrál gépen

2009.04.16. 08:21
Négy kígyónak nyoma veszett tizenkettőből a Quantas ausztrál légitársaság egy belföldi járatán. A gépet kivonták a forgalomból, ha továbbra sem lelik nyomát a kígyóknak, elgázosítják.

Ideiglenesen kivontak a forgalomból egy repülőgépet a Quantas ausztrál légitársaságnál, mert eltűnt a csomagteréből négy kígyó. A személyszállító belföldi járat az ausztrál Nagy Homoksivatag közepén fekvő Alice Springsből indult, egy ketrecben 12 pitonnal, de amikor megérkezett Melbourne-be, már csak nyolcat találtak.

A kígyókat azonnal elkezdték keresni, de hiába segített több hüllőszakértő is, másfél nap alatt sem bukkantak nyomukra. Külön rejtély, hogy a kígyók ketrecének csomagolása sértetlen volt. A légitársaság félreállíttatta a gépet, de minthogy még most sem találják a kígyókat, kénytelenek lesznek mérges gázzal elárasztani a repülőt, hogy a problémának véget vessenek.

A gépen szállított Stimson-pitonok nem mérgeskígyók, ráadásul a gépen újszülött kígyókat szállítottak, melyek hossza alig 15 centi. A kifejlett példányok hossza sem haladja meg az egy métert.