Lócitrom az APEH nyakába

2009.04.16. 11:29
Lócitromot borított az APEH és a fogyasztóvédelmi hatóság székesfehérvári irodájának padlójára egy férfi szerdán, aki nem ért egyet azzal, hogy megbírságolták. A rendőrség eljárást indított a férfi ellen.

Szívinfarktusa miatt százalékolták le azt a férfit, aki szerdán lócitromot borított a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság és az APEH székesfehérvári irodájának padlójára. A férfi betegsége miatt nem dolgozhatott tovább, ezért vissza kellett adnia vállalkozását, és megmaradt áruját a piacon alkalmi árussal próbálta eladni.

Az APEH viszont egy ellenőrzés során megállapította, hogy a férfinek nincs már adószáma, a fogyasztóvédelmi hatóság pedig egy magyar nyelvű felirat nélküli játékot is talált nála. A két hatóság összesen közel 190 ezer forintnyi bírságot szabott ki rá, a férfi viszont nem ért egyet a döntéssel és előre időpontot kért az APEH Operatív Osztályától. Szerdán ügyfélfogadási időben felkereste a fogyasztóvédelmi hatóság és az APEH kirendeltségét és egy szatyornyi lócitromot öntött az irodák padlóira.

A fogyasztóvédelmi hatóság azonnal feljelentést tett, de a férfi maga is bement a rendőrségre, hogy a jegyzőkönyvet felvehessék.

Az akció mindkét irodában nagy megdöbbenést váltott ki, mert mint azt a Független Hírügynökségnek elmondták: ilyen még soha nem történt. A helyszíni szemle után a rendőrség két rendbeli becsületsértés miatt indított eljárást, mondta Németh-Kész Mónika, a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője a Független Hírügynökségnek.