Nem segítettek a pécsi klinika dolgozói a közelben összeeső asszonyon

2009.04.19. 17:13
Szombaton egy pécsi klinika közelében esett össze egy ötven év körüli asszony, azonban az intézmény dolgozói a mentősökhöz irányították a segítséget kérő járókelőket.

Az egyik pécsi klinika dolgozói nem segítettek azon az asszonyon, aki szombaton délután negyed kettőkor az intézménytől ötven méterre lett rosszul az utcán. A klinikán azt mondták a segítségért siető férfinak, hogy hívjanak mentőt az ötven év körüli asszonyhoz.

A járókelők siettek az földre eső ötven év körüli asszony segítségére. "Odarohantam a nénihez, és megkérdeztem, hogy tudok-e valamiben segíteni? Annyit mondott, hogy pacemakeres és rosszul érzi magát" - mondta a Független Hírügynökségnek Dani Szilvia, az egyik szemtanú. Hozzátette, eközben egy másik járókelő berohant a közeli fül-orr-gégészetre, hogy segítséget hívjon, de nem kapott. Azzal zavarták el, hogy ez nem az ő feladatuk, értesítsék a mentőket.

A mentősök csaknem tíz perc múlva értek a helyszínre, az asszonyt kórházba vitték, és a Független Hírügynökség információi szerint már jól van. A klinikán azt mondták, hogy vasárnap nincs olyan ember az intézményben, aki nyilatkozna.