Gyurcsány-képre lőtt célba Rózsa-Flores

2009.04.20. 07:35 Módosítva: 2009.04.20. 13:41
Fegyvereket, valamint kézigránát és pokolgép készítésére alkalmas eszközöket találtak a rendőrök a Bolíviában lelőtt Rózsa-Flores Eduardo szurdokpüspöki házában. A férfi menyasszonya emberjogi szervezetek segítségét kéri, hogy Bolíviában már eltemetett párját exhumálják.

Esküvőre készült a Bolíviában meggyilkolt Rózsa-Flores Eduardo, akinek szurdokpüspöki családi házában valóságos fegyverarzenált találtak szombaton a magyar rendőrök, írta a Blikk.

A rendőrök a pincétől a padlásig átkutatták a házat, még a kertet is felásták. A házkutatáson kézigránát és pokolgép készítésére alkalmas eszközök is előkerültek. A HVG információi szerint a házkutatáson mindössze hatástalanított fegyvereket, gyakorló kézigránátot, töltényeket, illetve lőpormaradványokat találtak a rendőrök.

Rózsa-Flores a saját maga által épített lőpályán egy hatalmas Gyurcsány-képre lőtt célba, a golyó ütötte nyomokból ítélve géppuskával. A férfi házának feketére festett kapuján hatalmas betűkkel a "Mondjon le!!!" felirat volt olvasható. Rózsa-Flores a ház homlokzatára magyar és horvát utcanévtáblákat, horvát és ENSZ-rendszámokat szögezett.

A képet egy olvasónk küldte
A képet egy olvasónk küldte

Rózsa-Flores menyasszonya szerint Eduardo nem készült semmilyen merényletre. "Egy valamit tervezett, azt hogy elvesz feleségül, már a szekrényben voltak az esküvői ruhák is" - mondta a 32 éves nő a lapnak. Szászvári Linda most emberjogi szervezetek segítségét kéri, hogy Bolíviában már eltemetett párját exhumálják, és itthon adják meg neki a végső tiszteletet.

A nő az MTI-nek cáfolta, hogy Eduardo Gyurcsány Ferenc arcképére lövöldözött volna.

Elmondása szerint sok a hívatlan látogató ezekben a napokban, újságírók, fotósok rohamozzák a fákkal körbevett épületet, engedély nélkül.

Két helybéli például bevitte a fotósokat az őrizetlen, üres udvarba. Egyszerűen levették a vasláncot a kapuról. De megjelentek már az ő "nyilatkozatai" is, miközben nem beszélt senkinek.

Szászvári Linda szerint Eduardo 2004-ben vette meg a szurdokpüspöki házat. Katona volt, aki gyűjtötte a katonai tárgyakat, relikviákat, ezek muzeális tárgyak. Ezért hiszik azt, hogy itt fegyverarzenál van - tette hozzá.