Lányöltözőt kukkolhatott két FBI-ügynök

2009.04.21. 11:48
Két FBI-ügynök állítólag másfél órán keresztül kukkolt egy divatbemutatóra átöltöző középiskolás lányokat egy amerikai bevásárlóközpontban. Az üzletközpont saját megfigyelő rendszerét használták fel.

Azzal vádolnak két FBI-ügynököt az Egyesült Államokban, hogy fiatal lányok kukkolására használtak fel a megfigyelő rendszert egy nyugat-virginiai bevásárlóközpontban, írja az AP. A két férfi egy ismeretlen ügyön dolgozott az üzletközpontban, amikor az egyik térfigyelő kamerát egy ideiglenesen kialakított öltözőre irányították, és legalább másfél órán keresztül figyelték egy divatbemutató résztvevőit.

Az állam északi részén található Fairmontban megrendezett divatbemutatóra több száz lány érkezett tíz középiskolából. Cynthia Woodyard szervező mellett a résztvevők és a szponzorok is dühösen nyilatkoztak. "Nem találok szavakat. Szerintem ez egy minősíthetetlen cselekedet, egy kormányhivatal emberi visszaéltek a térfigyelő berendezésekkel egy olyan helyen, ahol biztonságban érezzük magunkat" - mondta. "Soha nem gondoltuk volna, hogy ilyesmi megtörténhet."

A hatóságok nem közölték, hogyan jöttek rá az állítólagos visszaélésre.

Az FBI csak rövid közleményben kommentálta a történteket. Eszerint folyamatban van a belső vizsgálat, a lezárultáig nem nyilatkoznak. A két férfi bűnössége esetén pénzbüntetés mellett egy éves börtönbüntetést is kaphat.