Nem akarja eladni a Gettómilliomos-lányt az apja

2009.04.21. 10:16 Módosítva: 2009.04.21. 10:24
Világszenzáció volt, hogy a Gettómilliomos című film kislányát alakító Rubinát eladta volna az apja. A most megszólaló család tagadja a híreket.

Az igaz, hogy sok pénzt ajánlottak fel a Gettómilliomos című film gyereksztárjáért, de a pénzt nem fogadták el, állította a kilencéves Rubina Ali apja. Rafiq Qureshi szerint az újságírók valótlanságot állítottak.

Ahogy arról beszámoltunk, a News of the World riporterei egy gazdag dubaji család segítőinek adták ki magukat, és a nevükben örökbefogadási ajánlatot tettek a családnak. Az apa, Rafiq Qureshi a megjelent cikk szerint elfogadta az ajánlatot, és 200 ezer fontot kért az ügyletért.

000 Del265490

Az apa a tárgyalások alatt azzal magyarázta tettét, hogy a Gettómilliomos világsikerét követően a film készítői nem váltották be ígéreteiket. Nemcsak a pénz volt kevés, amit a valóságban is a nyomornegyedekben élő gyerekek kaptak, de azt az ígéretüket sem váltották valóra, hogy házat ajándékoznak majd a szereplőknek. A beígért luxus apartmanok ugyan már épülnek, de legalább egy év kell még, hogy elkészüljenek - panaszolta korábban az apa.

Az eset után a BBC-nek adott interjújában az apa arról beszélt, hogy nagy kísértésnek tették ki, a család azonban ellenállt a pénz csábításának.

Az apa elmesélte, hogy az újságírók története szerint a gazdag arab pár a tévében látta a helyet, ahol Rubina él. Nagyon meghatódtak, és elhatározták, hogy segítenek neki. Ezek után találkozott kétszer az állítólagos segítőkkel, két férfival és egy nővel.

Az utolsó találkozáson nyomtak a kezébe egy telefont, amelynek másik végén egy férfi tört hindi nyelven megköszönte, hogy hagyja Rubinát Dubajba utazni.

"Ekkor jöttem rá, hogy a gyermekemről alkudozunk. Leraktam a telefont és mondtam, hogy mi most megyünk."

A család azonban mégsem hagyta el a hotelt, ott maradt teázni. Ezalatt ajánlottak fel nekik 500 ezer rúpiát, amit visszautasítottak.

Rafiq Qureshi szerint ezek után hazamentek, lefeküdtek aludni, és amikor másnap felkeltek, a történetükkel foglalkozott minden tévécsatorna.

"Kikapcsoltam a mobilomat, mert tudtam, hogy hamarosan keresni fognak az újságírók, és nem akartam velük beszélni, mert nem bízom már a médiában. Piszkos játékot játszottak velünk. A lányom nem eladó.

A BBC megszólaltatta az ügyleten működő tolmácsot is, aki az apával egybehangzóan állította, nem kötöttek üzletet, és ő nem is próbálta meggyőzni a családot az örökbefogadásról.

Az ügyben megszólalt egy gyermekvédelmi civil szervezet vezetője is, megjegyezve, nem volt etikus a média részéről a gyerek megszólaltatása. Az állami gyermekvédelmi szervezet illetékese pedig elismerte, a gyermekek elleni erőszak, és a fiatalok kiszolgáltatottsága nagy probléma az ország ezen részén, és szigorú törvénykezés szükséges a családok védelmében, az ügynökök és kerítők ellen.