Személyes adatok a szeméttelepen

2009.04.21. 09:37 Módosítva: 2009.04.21. 10:26
Különböző, személyes adatokat tartalmazó iratok kerültek egy illegális szemétlerakóba a fertőszéplaki polgármesteri hivatalból.

A fertőszéplaki polgármester belső vizsgálatot indított annak kiderítésére, hogy miként kerültek a hivatalból különféle iratok, köztük lakcímbejelentő lapok, fénymásolt személyi igazolványok, 12 millió forintról szóló testületi határozat a fertőszentmiklósi illegális szemétlerakóba - írta a Kisalföld keddi száma. A lap szerint a hivatalos papírok között találtak egy másolatot is, amely a fertőszéplaki hulladéklerakó környezeti kárainak tényfeltárására vonatkozó minisztériumi megállapodásról szól. A megállapodó felek a minisztérium és az önkormányzat. Az e célra átadott összeg 4 millió forint, a teljesítés határideje 2009. május 31.

Bozsvári István, Fertőszéplak polgármestere közölte: értetlenül áll az események előtt, hogy kerülhettek ki a hivatalból ilyen jellegű iratok, másrészt azt sem érti, mért nem a kukába, hanem egy másik település illegális szeméttelepére vitték ezeket. Közlése szerint a selejtezésre váró anyagokat eleve iratmegsemmisítővel kellett volna felaprítani. Belső vizsgálatot rendelt el az üggyel kapcsolatban, s az eredményről tájékoztatni fogja a közvéleményt. Ami a környezetvédelmi minisztériumtól kapott levelet illeti, az nyilvánvalóan e-mailben kinyomtatott másolat lehetett, az aláírt eredeti példány a hivatal irattárában van - mondta a polgármester.