Nem volt fegyverarzenál Rózsa-Flores házában

2009.04.22. 11:50 Módosítva: 2009.04.22. 11:53
Egy lőfegyvernek, valamint öt darab lőszernek, illetve robbanóanyag-alkatrésznek látszó tárgyat foglaltak le a rendőrök a Bolíviában lelőtt Rózsa-Flores Eduardo Nógrád megyei, szurdokpüspöki házában, közölte a rendőrség.

"Nem volt fegyverarzenál a háznál" - mondta szerdán a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője. Dankóné Nagy Éva cáfolta azt a bulvársajtóban megjelent hírt is, mely szerint a rendőrök a kertet is felásták volna fegyverek után kutatva. A házkutatás során átvizsgálták a családi házat, a melléképületeket és az udvart. A rendőrségi szóvivő közölte: névtelen bejelentés alapján indították a vizsgálatot.

A rendőrség egy lőfegyvernek, valamint öt darab lőszernek, illetve robbanóanyag-alkatrésznek látszó tárgyat talált és foglalt le az ingatlan területén - a lefoglalt tárgyak szakértői vizsgálata folyamatban van.

Nem volt Rózsa Flores Eduardo házánál lőpálya sem, amelyen a férfi Gyurcsány Ferenc arcképére lövöldözött volna. A szóvivő közölte: nem találtak céltáblát. Az udvaron volt egy régi, autóajtót borító lemez, amelyen régi rozsdás lövésnyomok voltak láthatók, és ezen volt egy Gyurcsány Ferencet ábrázoló fénykép, amin nem voltak lövésnyomok.

Szászvári Linda, a férfi barátnője hétfőn az MTI-nek a helyszínen ugyancsak cáfolta ezeket a híreket. Elmondta, Eduardo a délszláv háborúból hozta haza a szétlőtt autóajtót, a Gyurcsány-fejet pedig, amit egy tüntetésen használtak, ajándékba kapta. Ebből a kettőből készült a "kompozíció", erre azonban Eduardo nem lőtt.

Szászvári Linda azt is elmondta, barátja katona volt, aki gyűjtötte a katonai tárgyakat, relikviákat, ezért hiszik azt, hogy a szurdokpüspöki házban fegyverarzenál van.