Egy ember meghalt a felrobbanó gázpalackoktól Soponyán

2009.04.25. 20:06
A 17 éves férfi az öngyújtóját akarta megtölteni a soponyai ház melléképületében, ahol nyolc gázpalackot tároltak. Megsérült egy tűzoltó és egy arra járó is, aki segített a tűz oltásában.

Egy fiatalember meghalt, két nő és egy férfi megsérült, egy tűzoltó pedig oltás közben a hőségtől lett rosszul szombaton Soponyán, ahol kigyulladt egy családi ház palafedésű tetőszerkezete, és a ház mögötti melléképület garázsként szolgáló része. A 17 éves fiatalember a garázsban halt meg, ahol a tűzoltóság szerint hét - a rendőrség szerint nyolc - gázpalack robbant fel, s ahol egyebek között körülbelül 120 liter benzint is tároltak.

A robbanásnál megsérült egy, a gépkocsitároló előtt tartózkodó férfi, valamint két nő. A mentők mindhárom sérültet kórházba szállították. Oltás közben a hőségtől rosszul lett az egyik tűzoltó, aki a tetőn dolgozott, őt a helyszínen ellátták a mentők, miután jobban lett, ismét bekapcsolódott a munkába.

A magas hőtől megrongálódott a ház közelében parkoló két autó is. A tűzben a családi ház tetőszerkezete, valamint a melléképület tetőszerkezete teljesen elégett. A ház tetőterében levő szoba fölötti stukatúros födém pedig beszakadt.

A rendőrség közveszély-okozás miatt eljárást indított ismeretlen tettes ellen. A vizsgálat eddigi eredménye szerint a fiatalember egy öngyújtó megtöltése miatt ment a garázsba. A rendőrség úgy tudja, hogy a házban tartózkodó édesanyja és nagyanya a segélykiáltásokra figyelt fel. Amikor kirohantak az épületből, már lángolt a garázs.

Az anya először a szomszédokkal és egy, a segítségnyújtás szándékával megálló autóssal próbálták oltani a tüzet. A garázsajtónál a detonációtól földre zuhant és megsérült férfi feltehetően az az autós, aki segítségnyújtás szándékával megállt.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport