Rendőrök lőttek meg egy autóst Érden

2009.04.25. 14:29 Módosítva: 2009.04.25. 16:37
A férfi nem állt meg a járművel, hanem elsodorta a járőröket.

Intézkedő rendőrök lőttek meg egy autóst szombaton Érden, a férfi autójával nem akart megállni az igazoltatáskor - közölte a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóügyeletese.

A rendőrök igazoltatni szerették volna a Balatoni úton haladó autóst, ezért villogva követték, de mivel nem állt meg, leelőzték. Az autós a kiszálló rendőrök felé hajtott, akik figyelmeztető lövéseket adtak le, ismertette az esetet Beluzsárné Belicza Andrea szóvivő.

Ekkor a kerekére adtak le lövéseket, de ezzel sem tudták megfékezni a sofőrt. Az autó bal elejével elsodorta a rendőröket, akik a földre zuhantak, és egyikük véletlen lövéseket adott le. Ezek sebesíthették meg a férfit a szóvivő szavai szerint. A lövedék ugyanis keresztülszakítva az ajtót az autóvezető hátába fúródott.

A férfi még elhajtott a közelben lévő házáig, ahol a rendőrök beérték, és megállapították, hogy megsebesült.

A sajtóügyeletes hozzátette: a sérülthöz az intézkedő rendőrök hívtak mentőt. A férfit súlyos, életveszélyes sérülésekkel szállították kórházba.

A elsodort rendőrök könnyebb sérüléseket szenvedtek - fűzte hozzá.
Az esetet az Érdi Rendőrkapitányság vizsgálja. Az ügyeletes parancsnok megkezdte annak kivizsgálását, hogy jogos és szakszerű volt-e az intézkedés és a figyelmeztető lövések leadása - mondta Belicza Andrea.
A sajtóügyeletes vázolta: az eset Érd belterületén történt, az elsődleges adatok szerint a meglőtt sofőrnek nem volt jogosítványa.