Meglógott az ítélethirdetésről az erőszakos orgazda

2009.04.28. 20:32 Módosítva: 2012.07.13. 13:32
Az ablakon kiugorva szökött meg a Szegedi Városi Bíróságról egy személy elleni erőszak, közúti veszélyeztetés és jövedéki orgazdaság miatt elítélt férfi. W. Márk száz méter futás után autóba pattant és elhajtott. A rendőrök nem érték utol.

A Csongrád megyei körözött bűnözők top 10-es listájának az élére került az a férfi, aki a múlt héten kiugrott a Szegedi Városi Bíróság ablakán. W. Márk ellen a bíróság nemzetközi elfogató parancsot adott ki.

A férfit hivatalos személy elleni erőszak, közúti veszélyeztetés és jövedéki orgazdaság miatt 5 év börtönre ítélte a bíróság.Végighallgatta az ítéletet és az indoklást, majd amikor a rendőrök beléptek a terembe, hogy elvezessék, kiugrott egy résnyire nyitott ablakon.

A tárgyalást egy földszinti tárgyalóteremben tartották, így a férfi a Vörösmarty utcán elszaladhatott, majd egy, az épülettől 50-100 méterre várakozó autóba szállva elmenekülhetett a helyszínről.

A rendőrök utánaszaladtak, egyikük az ablakon keresztül, a másik a főbejáraton keresztül próbálta elkapni a férfit, de nem sikerült.

A bíróság biztonsági őrei látták, amikor rohant a férfi, de nem tudták megállítani, csak a menekülésnél használt autó rendszámát tudták felírni. A rendőrség ellenőrizte az autó tulajdonosát, de még nem akadtak W. Márk nyomára.