Vádat emelnek a rendőrökre támadó hevesi romák ellen

2009.04.29. 11:03 Módosítva: 2009.04.29. 11:27
Elkészült a vádirat a Hevesen februárban történt roma-rendőr affér ügyében, írja a heol.hu. Négy embert vádolnak csoportosan és felfegyverkezve elkövetett hivatalos személy elleni erőszak bűntettével.

A Heves Megyei Főügyészség tájékoztatása szerint elkészült a vádirat M. Ferenc és társaival szemben csoportosan és felfegyverkezve elkövetett hivatalos személy elleni erőszak bűntette miatt, olvasható a heol.hu-n.

A hevesi Dankó Pista utcából idén február 7-én egy férfi és egy nő azzal hívta fel a rendőrséget, hogy a házuk előtt valakik verekednek. A járőrök kimentek a helyszínre, de nem tapasztaltak semmi szokatlant, ezért visszatértek a kapitányságra. Ekkor újabb bejelentés érkezett, ismét odahajtottak.

M. Ferenc rátámadt a rendőrökre, felelősségre vonta őket egy korábbi intézkedés miatt. Körülöttük rövid időn belül kisebb - körülbelül 20 fős - tömeg alakult ki, az elsőrendű vádlott arra biztatta őket, hogy "üssék agyon, öljék meg" a kocsiban ülőket. A másodrendű vádlott, Sz. Sándor egy lapáttal fenyegette meg a rendőröket, akik - miután észrevették, hogy senki nincs mögöttük - hátramenetbe kapcsoltak, és elhajtottak a helyszínről.