Megöltek egy magyar British Airways-alkalmazottat Malajziában

2009.05.14. 14:09 Módosítva: 2009.05.14. 19:09
Hét pakisztáni állampolgárt őrizetbe vett a rendőrség a 26 éves Bernáth László halála ügyében. A férfi holttestét egy Kuala Lumpur-i szállodában találták meg múlt kedden.

Brutálisan megöltek egy magyar férfit Kuala Lumpurban a múlt héten, a gyilkossággal összefüggésben hét pakisztánit őrizetbe vettek, írja a Malay Mail. Egy pakisztánit még keres a rendőrség.

Ku Chin Wah, a Kuala Lumpur-i rendőrség nyomozóosztályának helyettes vezetője a Malay Mail-nek nyilatkozva "megoldottnak" nevezte az ügyet. Megkeresésünkre elmondta, hogy ez nem jelenti azt, hogy le is zárták volna a nyomozást. A hét elfogott gyanúsított mellett egy, ugyancsak pakisztáni, gyanúsítottat még keresnek. "Tudjuk a nevét" - mondta el érdeklődésünkre Ku.

A Malay Mail szerint a 26 éves Bernáth Lászlót valószínűleg megfojtották, holttestét a belvárosi Novotel szálloda huszadik emeletének egyik szobájában találták meg a takarítók május 5-én. A végtagjait összekötözték, mellette hevert a munkavállalói igazolványa, mely szerint a British Airways dolgozója volt. A "Ne zavarjanak!" tábla majdnem egy napja az ajtaján függött.

Bernáth Ku tájékoztatása szerint a BA ügyfélszolgálatán dolgozott Hong Kongban, Kuala Lumpurban nyaralni volt. Legalább az egyik gyilkosát ismerte, az interneten chateltek is. A gyilkosság indítéka egyelőre ismeretlen, a rendőrség szerint az a legvalószínűbb, hogy nyereségvágyból követték el. Ezt a verziót erősíti, hogy megpróbáltak pénzt leemelni a bankszámláiról, de nem jártak sikerrel.

A Malay Mail értesülései szerint elképzelhető, hogy szexuális indítéka volt a bűncselekménynek, mert a férfit az ágyához kötözve találták. Kérdésünkre Ku ezt nem erősítette meg. Véleménye szerint egyszerű rablási ügyről van szó. Szerinte egyedi esetről beszélünk, a turistáknak emiatt nem kell aggódniuk.

A Malay Mail honlapján a hozzászólók kedves, szeretetre méltó emberként jellemzik Bernáthot, de volt, aki a különcségét emelte ki.

Megkeresésünkre Kohári Lajos, a külügyminisztérium helyettes szóvivője azt írta, tudnak az esetről, de a család kérésére nem adnak információt.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport