Tatárszentgyörgyi tűz: 5 helyett 28 millióra értékelték a házat

2009.05.27. 13:03 Módosítva: 2009.05.28. 07:59
Összesen több mint 23 millió forinttal biztosították felül Tatárszentgyörgyön a helyi kisebbségi önkormányzat elnökhelyettesének a házát, amely április elején gyulladt ki és égett le.

Az április 7-én Tatárszentgyörgyön kiégett ház vizsgálatakor több gyanús jelet találtak a rendőrök, például, hogy valaki belülről locsolta fel égésgyorsítóval és gyújtotta fel a házat. A rendőrség szerint fontos körülmény az is, hogy miután a tűz felfedezésekor az összes nyílászáró zárva volt, nehéz elképzelni, hogy valaki kívülről, nyom nélkül jutott be a lakásba, majd a gyúlékony anyag szétlocsolását követően hasonlóképpen távozott.

Kiderült: Horváth Lídia, a helyi kisebbségi önkormányzat elnökhelyettesének a házát több mint 23 millió forinttal biztosították felül. Miközben az ingatlan-szakértői jelentés szerint a ház és a melléképület 5 millió 6 százezer forintot ért, az ingatlan 28 millió forintra volt biztosítva.

Az április 7-e virradóra kigyulladt tatárszentgyörgyi házban nem sérült meg senki, de felmerült, hogy romaellenes támadás áll a háttérben, mivel a ház tulajdonosa Horváth Lídia, a helyi kisebbségi önkormányzat elnökhelyettese volt.

05