Villám csapott egy tűzoltó sisakjába Ercsiben

2009.05.30. 17:33 Módosítva: 2009.05.30. 17:35
Megfigyelésre kórházba szállították azt a tűzoltót, akit Ercsiben egy gyermeknapi rendezvényen tartott bemutatón áramütés ért a tűzoltóautó emelőkosarában - tájékoztatta az országos katasztrófavédelem szóvivője szombaton az MTI-t. Az ügyben vizsgálat indult.

A Fejér megyei Ercsi-Sinatelepen egy gyermeknapi rendezvény közben kora délután történt a baleset. Az érdi tűzoltók egyik autójának emelőkosarával épp a magasba emeltek egy a férfit, aki közönség soraiból jelentkezett a feladatra, amikor a mellette álló tűzoltó sisakjába villám csapott - mondta Szentes György.

A tűzoltót könnyű sérüléssel a dunaújvárosi kórház belgyógyászatára szállították megfigyelésre, a kosárban tartózkodó civil személynek nem esett baja. A szóvivő közölte: a tűzoltó állapotáról azért nem lehet pontosabb információkkal szolgálni, mert áramütéses balesetnél 4-5, vagy akár 12 óra múlva is jelentkezhetnek szívpanaszok.

A baleset körülményeit a katasztrófavédelem vizsgálja. Tisztázásra vár egyebek mellett az, hogy történt-e munkavédelmi mulasztás - tette hozzá a szóvivő.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport