Idegesek lettek, mert nem kaptak jegyet az eltűnt gépre

2009.06.01. 20:39 Módosítva: 2009.06.01. 22:05
A média máris megtalálta a 447-es járat első csodás megmenekülőit. Egy francia házaspár hamarabb akart hazajutni Brazíliából, és nagyon idegesek voltak, amikor nem fértek fel az Air France 447-es járatára, amely eltűnt az Atlanti-óceán felett. Most már nem bánják.

Egy francia házaspár hiába próbált az utolsó pillanatban feljutni arra a gépre, amely, most már bizonyosan, az Atlanti-óceánba zuhant hétfőn. Az Air France 447-es járata Rio de Janeiróból Párizsba tartott, amikor, 565 kilométerre a brazil partoktól, viharba került és eltűnt a radarok képernyőjéről.

Claude Jaffiol francia orvosprofesszor egy konferencián volt Brazília fővárosában, aztán néhány napot még az országban maradt a feleségével. Elhatározták, hogy a tervezettnél valamivel hamarabb hazatérnek, ezért megpróbálták elérni a 447-est.

Annak ellenére, hogy mindent megmozgattak, nem kaptak jegyet a gépre, mert azt közölték velük, hogy nincs már hely. A gépen 216 utas és 12 fős személyzet tartózkodott.

"Hihetetlen szerencsénk volt, noha először bosszankodtunk - mondja a professzor felesége, Amina. - Amikor a gép eltűnéséről hallottunk, megrémültünk, most pedig minden együttérzésünk a hozzátartozóké".