Folyóba esett a londoni polgármester

2009.06.04. 18:16
Egyszer csak mellkasig merült a vízbe Boris Johnson londoni polgármester, aki egy Londonhoz közeli kis folyót tisztított meg éppen önkéntesekkel a hulladékoktól. Nagyobb baj nem történt, Johnson frissítőnek nevezte a fürdőt.

Boris Johnson londoni polgármester arra igyekezett rábírni csütörtökön a londoniakat, hogy önkéntes munkával segítsék az összekoszolt környezet megtisztítását. Jó példával elöl járva maga is gumicsizmát húzott, műanyag zsákot ragadott, és többedmagával nekilátott a délkelet-londoni Lewisham kerület egyik kis folyójában úszó hulladék kipucolásához.

A fotósok arra kérték, hogy húzódjon közelebb néhány felvétel erejéig, de így Johnson letért a gázlóról, és egy pillanat alatt mellkasig merült a vízben. Nagyobb baj azonban nem történt, a polgármestert a többi önkéntes gyorsan partra segítette.

Johnson az eset után a helyszínen forgató BBC-stáb riporterének kérdésére széles mosollyal azt mondta, hogy nagyon frissítő volt a víz, és mindenkinek csak ajánlani tudja a fürdőzést a szabad természetben.

Boris Johnson egyébként híres arról, hogy gyakran kerül vicces helyzetekbe, és nyilatkozatai sem szűkölködnek a humoros elemekben. Kokainozási kísérletéről beszélt tévéinterjújában, lekannibálozta a pápuákat és terrorelhárítókat szabadítana a biciklitolvajokra, bővebben>>>