Id. Bush ejtőernyős ugrással ünnepelt

2009.06.13. 15:56
Ejtőernyős ugrással ünnepelte meg 85. születésnapját George H. W. Bush, aki 1988 és 1992 között volt az Egyesült Államok elnöke. A szabadesés élvezete mellett meg akarta mutatni az időseknek, hogy nem kell feltétlenül lemondaniuk az izgalmas mutatványokról.

George H. W. Bush korábbi amerikai elnök nem mindennapi módon ünnepelte meg pénteken 85. születésnapját: tandem ejtőernyőst ugrással lepte meg magát az amerikai Maine tagállamban.Idősebb Bush egy katona segítségével hajtotta végre az ugrást 3200 méteres magasságból, írja az AP.

Az 1988 és 1992 között az Egyesült Államok élén álló idősebb Bush azt mondta, hogy két okból ugrott. Újra át akarta élni a szabadesés örömét, valamint meg akarta mutatni, hogy egy idős ember is képes aktív maradni, és mutatványokat elvégezni. Bush azzal búcsúzott a helyszínen összesereglett riporterektől, hogy 90. születésnapját is hasonló módon fogja megünnepelni.

"Gyerünk, csináljatok valamit, élvezzétek az életet" - üzente a hozzá hasonló korú időseknek. Az ugrás idősebb Bush életkora miatt veszélyes is lehetett volna, azonban szerencsére minden a terveknek megfelelően történt, és nem jött közbe semmilyen váratlan probléma. Az eseményen az egész Bush-család részt vett, az exelnökért öt gyermeke mellett tizennégy unokája is izgult a helyszínen.

Elnökként a januárban visszavonuló George Bush apja sportos életvitelt folytatott, rendszeresen kocogott, golfozott, halászott és még teniszezett is. Azóta visszavett a tempóból, de még ma is odafigyel a testmozgásra.

A volt elnöknek a pénteki volt a hetedik ejtőernyős ugrása, korábban már 75. és 80. születésnapján is hódolt szenvedélyének. Az elsőt még akkor kellett végrehajtania, amikor a második világháború alatt 1944-ben lelőtték a vadászrepülőjét a japánok a Csendes-óceán fölött.