Lépre csalták Fidel Castro fiát

BBC
2009.06.15. 10:41 Módosítva: 2009.06.15. 10:41
Egy 40 éves Miamiben élő kubai blogger nőnek adta ki magát, és így csetelt nyolc hónapig a nyugalmazott diktátor Antonio nevű fiával. Luis Dominguez szerint Castróék fényűzően élnek.

A féfi szerint azért találta ki Claudiát, a 27 éves kolumbiai sportújságírónőt akinek a nevében csetleni kezdett az exdiktátor fiával, mert szerinte a Castro-család a hétköznapi emberek számára megközelíthetetlen. Dominguez büszke kubai származására, és dühös a szigetország kommunista vezetésére, amiért 1971 óta nem utazhatott haza.

"Kubában ok nélkül zárnak börtönbe embereket, ezért nem vagyok hajlandó bocsánatot kérni az átverésért" – jelentette ki Dominguez, mikor nyilvánosságra hozta a nyolc hónapig tartó online csevegés dokumentumait. Mint mondta, bármilyen eszközt szívesen használ, ha árthat vele Castróéknak.

A kubai hatóságok egyelőre nem kommentálták a férfi bejelentését. A külföldi tudósítók szerint nagyon nehéz Castróékat megközelíteni. A család tagjait szigorú biztonsági óvintézkedésekkel védik, miután korábban számos kísérlet történt az elmozdításukra.

Dominguez Claudiával sajátos csapdát állított Antonio Castrónak: a férfi állítólag a sport mellett leginkább a fiatal nők iránt mutat heves érdeklődést. (Dél-Amerikában Fidel Castro is nagy férfiúi étvágyáról közismert.) Antonio ráharapott a csalira, és a két férfi megszakításokkal nyolc hónapig csetelt.

Antonio beszámolt kubai hétköznapjairól és világ körüli útjairól nagybátyjával, a szigetországot vezető Raul Castróval, államtitkokat azonban nem fedett fel. Dominguez úgy érzi, azzal, hogy bemutatta, milyen fényűző életmódot folytatnak a nyomorgó kommunista ország vezetői, elérte a célját.