Rakétakerítést hegesztett, felrobbant

2009.06.18. 10:50
Mindkét kezét amputálni kellett annak a szibériai férfinek, aki rakétából akart kerítést építeni magának, de a hegesztés során az egyik lövedék felrobbant.

Nyercsinszk városka közelében nyolc éve történt robbanás egy hadianyag-raktárban. A szétrepülő lövedékek és fegyverek darabjait a helyiek előszeretettel hasznosítják különböző célokra a portáikon.

A nyercsinszki férfi, a városban működő fiatalkorúak börtönének alkalmazottja, két darab 122 milliméteres, Grad típusú rakétát akart kerítésoszlopként felhasználni, számolt be a történtekről a Komszomolszkaja Pravda. Miközben hegesztette az elemeket, az egyik lövedék felrobbant. A férfit életveszélyes sérülésekkel szállították kórházba, ahol mindkét kezét amputálni kellett.

Ezeket a cső alakú, két méter hosszú rakétákat a helyiek előszeretettel hasznosítják a háztáji gazdaságokban, mióta 2001-ben felrobbant egy közeli lőszerraktár, amelynek szétrepülő darabjai szinte beborították a környéket.

A szétszóródott reaktív lövedékek egy része nem robbant fel a becsapódáskor. Begyűjtésük során a hadsereg nem járt el kellő körültekintéssel, így rakéták tucatjai – a helyi rendőrkapitány véleménye szerint akár százai – hevernek szanaszét mind a mai napig a környéken.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport