Elkapták az esztergomi Catman-t

2009.06.25. 10:38
Macskaálarcban rabolt ki egy kaszinót egy fegyveres férfi szerdán este Dorogon. A férfi feltűnő, fekete luxusautóján menekült, többen is felírták a rendszámát, így a rendőrök rövid idő alatt elfogták.

Macskafigurás álarcot viselő férfi lépett be egy dorogi kaszinóba géppisztolyhoz hasonlító fegyverrrel kezében szerdán este fél nyolckor. A rabló kiabálva pénzt követelt, közben csőre töltötte a fegyverét. Az alkalmazott 20 ezer forintot adott át neki, közölte csütörtökön a Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság.

A támadó nem akadékoskodott a viszonylag kis összegen, elvette, majd beugrott fekete BMW-jébe és elhajtott Esztergom felé. Mivel az alkalmazott közben megnyomta a rendőrségre bekötött támadásjelzőt, a rendőrök már úton voltak oda.

A menekülő nem mindennapi autóját többen is látták, volt aki a rendszámot is felírta. Már hazaért esztergomi otthonába, mikor a kommandósok becsengettek hozzá. Az férfi elfogásakor nem állt ellen a rendőröknek. A lakásban megtalálták a rablásnál használt, egyébként hatástalanított fegyvert is. A rendőrség közleményében Catman-nek nevezett 36 éves R. Zoltánt őrizetbe vették, a Dorogi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya kezdeményezte előzetes letartóztatását.