Elkapták a visszaeső erőszakoskodót

2009.06.26. 13:13
Autójába kényszerített egy 12 éves kislányt, és erőszakoskodott vele egy 32 éves férfi Székesfehérváron. A rendőrség elkapta az erőszakoskodót,akiről kiderült, hogy többször volt már büntetve erőszakos közösülés és szermérem elleni erőszak miatt.

Székesfehérvár egy forgalmas utcáján szólított le egy 32 éves férfi egy kislányt, akitől azt kérdezte, hogy merre talál egy bizonyos utcát. Előbb megpróbálta rávenni, hogy az autójába ülve mutassa az utat, de miután a gyerek erre nem volt hajlandó, megfenyegette és a kocsijába kényszerítette - mondta el a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője. A kislánnyal a pláza tetőparkolójába hajtott, ahol erőszakoskodni próbált vele, majd a város felsővárosi területén kitette a kocsijából - tette hozzá R. Szabó Ágnes.

A kislány otthon elmesélte a történteket az édesapjának, aki értesítette a rendőrséget. A rendelkezésre álló adatok alapján még aznap éjjel elfogták és őrizetbe vették az erőszakoskodót. A férfi ellen tizennyolcadik évét be nem töltött személy sérelmére elkövetett személyi szabadság megsértésének bűntette, illetve szemérem elleni erőszak bűntette miatt indítottak eljárást és kezdeményezték előzetes letartóztatásba helyezését.

A férfi eddig háromszor volt büntetve erőszakos közösülés bűntette, szemérem elleni erőszak bűntett kísérlete, valamint különös visszaesőként szemérem elleni erőszak bűntette miatt.