Egy Utas javította meg a veszteglő repülőt

2009.07.06. 17:18 Módosítva: 2009.07.06. 17:18
Nagy-Britanniából akartak szerelőt hozatni Menorca szigetére, miután egy repülőgép technikai probléma miatt nem tudott felszállni. Ez csaknem 8 órás késést jelentett volna a hazatérő utasoknak. Mivel egyikük éppen repülőgép-szerelő volt, hamar megjavította a hibát, így a gép mindössze 35 percet késett.

Több órás várakozástól mentette meg a hazatérő nyaralókat egy repülőgép utasa a Spanyolországhoz tartozó Menorca szigetén, sikerült megjavítania a veszteglést okozó műszaki hibát, írja a BBC.

A Thomas Cook utazási cégjárata a Spanyolországhoz tartozó Menorca szigetéről a skóciai Glasgowba tartott szombaton. Utasai többségében hazatérő brit nyaralók voltak, akiknek azt mondták, hogy a gép indulása technikai hiba miatt több órát is késhet. A repülő megjavításához Nagy-Britanniából akartak szerelőt reptetni a Mallorcától 40 kilométerre, észak-keletre található Menorca szigetére.

A gép egyik utasa viszont repülőgép-szerelő volt, aki azonnal felajánlotta segítségét. A Thomas Cook szóvivője szerint elsőként ellenőrizték, hogy a férfi valóban ért a repülőgépek szereléséhez, és engedélye is van a munkára, valamint az adott típusra is. Ezután a férfi percek alatt megjavította a Boeing hibáját - amit egyébként nem részleteztek. A gép végül 35 perces késéssel ért Nagy-Britanniába, és biztonságosan leszállt a skóciai város, Glasgow repterén.

A repülőgép-szerelő utas egyébként egy másik légitársaságnak, a Thomsonfly nevű cégnek dolgozik, amelynek kölcsönös javítási szerződése van a Thomas Cook utazási iroda légi vállalatával.