Újabb felhőszakadások és jégeső

2009.07.06. 20:16 Módosítva: 2009.07.06. 20:38
Nagy mennyiségű csapadék, erős széllökések és jégeső lehet a Dunántúlon, narancssárga riasztást rendeltek el. A riasztás jelenleg Győr-Moson-Sopron, Vas, Zala, Somogy, Fejér, Komárom-Esztergom és Pest megyében érvényes.

Kiadták a narancssárga, azaz a második legmagasabb fokozatú riasztást az ország három régiójára is hétfőn. Az Országos Meteorológiai Szolgálat szerint késő estig felhőszakadás és jégeső várható, a váltakozó irányú szél pedig több helyen viharossá fokozódhat a Nyugat-Dunántúlon, a Közép Dunántúlon és Közép Magyarországon.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat honlapja szerint intenzív viharokra kell számítani, ami nagy mennyiségű, 50 milliméter feletti csapadékot jelent az érintett területeken, néhol pedig 60-80 km/órás széllökések lehetnek. A várható esemény előtt 1-3 órával kiadott riasztás jelenleg Győr-Moson-Sopron, Vas, Zala, Somogy, Fejér, Komárom-Esztergom és Pest megyében érvényes.

Pincékbe, garázsokba és kertekbe tört be a víz hétfőn délután és kora este a Győr-Moson-Sopron és Komárom-Esztergom megyén átvonuló vihar miatt. A tűzoltóknak a vízszivattyúzások mellett, fakidőlések miatt is vonulniuk kellett. A két megyében összesen csaknem húsz alkalommal.

Az országban egyébként meleg front van, ezért fejfájás, levertség, fáradékonyság jelentkezhet az erre érzékenyeknél és hosszabb a reakcióidő is.