2024. június 15. 15:00
Magyarország 1
Svájc 3
RheinEnergieStadion I. forduló
2024. június 15. 18:00
Spanyolország 3
Horvátország 0
Olympiastadion I. forduló
2024. június 15. 21:00 ÉLŐ
Olaszország 2
Albánia 1

Bukarestben több utcát elöntött a víz

2009.07.12. 19:19 Módosítva: 2009.07.12. 19:27
Hatalmas vihar pusztított vasárnap Romániában, ahol több megyét is áradások fenyegetnek, Bukarest több utcáját is ellepte a víz. Több megyében akadozik a közlekedés.

Felhőszakadások, szélviharok, jégesők sújtották vasárnap Románia nagy részét, harmincöt megyében estig érvényben volt a sárga jelzésű riasztási fokozat. Több megyében már kiöntöttek medrükből a folyók, több helyen a házak belsejében is vízben gázolnak a lakók. Földcsuszamlások is voltak, számos helyen akadozik a közlekedés.

A rendkívüli helyzetekkel foglalkozó felügyelőség jelentése szerint jelenleg Konstanca megyében a legsúlyosabb a helyzet, ahol már szombaton több mint 388 háztáji gazdaság és a környező terület víz alá került. Konstanca városában több órán át tombolt a vihar, a tengervíz elárasztotta a part menti utakat, a környéken egy ideig a telefonvonalak sem működtek.

A Szeben megyei Racovita településen 50, Bukarest külső kerületeiben 170 háztáji gazdaságot öntött el a víz. A főváros belső részén is több utcát és főútvonalat lepett el az ár, ami kisebb esőzések idején is jellemző a városra az elöregedetett csatornahálózat miatt.

A Beszterce-Naszód megyei Kisilván több ingatlan és a községen átvezető út is víz alá került. Az özönvíz nem kímélte Fehér megyét sem, ahol néhány útszakaszon a forgalom is leállt. A Fogarasi-hágón földcsuszamlások miatt bénult meg vasárnap a közlekedés.

Több megyében köd lassítja a közlekedést, a látótávolság olykor 50 méternél is kevesebb.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport