Láncfűrésszel kergette el a pumát

2009.07.17. 21:14 Módosítva: 2009.07.17. 21:22
Egy amerikai férfi éppen családjával kempingezett, amikor egy puma megtámadta. A férfi nem ijedt meg, hanem láncfűrésszel védte meg magát.

Láncfűrésszel védte meg magát egy kiéhezett pumával szemben egy családjával kempingező férfi Wyoming amerikai tagállamban. Dustin Britton 32 éves autószerelő, volt tengerész éppen tűzifának valót aprított 30 méternyire a shoshone-i tájvédelmi területen található táborhelyüktől, amikor észrevette, hogy egy puma közeledik felé a bokrok közül.

A 183 centiméter magas, 77 kilogrammos férfi felkapta a láncfűrészt, és szembenézett az éhes állattal. "Három-négyszer is próbálkozott, a mellső mancsaival kapott felém, de elszaladt, amikor sikerült megvágnom a fűrésszel" - mondta Britton. A férfi elmondása szerint 15-20 centiméteren mélyen belevágott az állat lapockájába, ő maga megúszta egy kisebb sebbel az alkarján.

A vadőrök szerint igen ritka, hogy az érintett területen puma emberre támadjon. Az utóbbi tíz évben Wyomingban összesen nyolc esetben fordult elő, hogy pumák agresszíven viselkedtek az emberrel szemben, ezért tovább nyomoznak, mi lehetett a támadás oka.

A 4-5 éves állatot később lelőtték, mert rátámadt az utána nyomozó kutyára.