Földhöz csapódott egy kisrepülő

2009.07.21. 18:25 Módosítva: 2009.07.21. 18:27
Kiszakadt a motorja és öt méterre repült annak a kisgépnek, ami kényszerleszállás közben csapódott a földhöz. A gépen repülő két férfi közül az egyiket mentőhelikopterrel szállították kórházba, miután a tűzoltók kiszabadították a roncsból.

Kényszerleszállás közben légörvénybe került, és a földhöz csapódott a Fejér megyei Úrhidán egy kisrepülő. A motoros, ultrakönnyű, oktató géppel az úrhidai repülőtérnél oktatórepülést hajtottak végre. A pilóta és az oktatásban részt vevő férfi a fel-és leszállást gyakorolta volna, amikor felszállás közben észrevették, hogy kihagy a motor. Az azonnali leszállás mellett döntöttek, s amikor ráfordultak a kifutópályára, a gépet nagy erővel megdobta egy légörvény.

repulo

A gépen tartózkodó két férfi közül az egyik súlyos sérüléseket szenvedett, ráadásul beszorult a pedál és a botkormány közé, a tűzoltók szabadították ki a roncsból. Mentőhelikopter szállította a kórházba. A mentési munkálatok közben a gép szárnytartóit is le kellett vágni. A becsapódás ereje kiszakította a repülőgép motorját, s a roncstól öt méterre repítette.