Órákig állt a forgalom az M1-esen és az M7-esen

2009.07.31. 17:37 Módosítva: 2009.07.31. 23:41
Tatabányától Zsámbékig lezárták az M1- autópályát, miután egy kiemelten veszélyes anyagot szállító román kamion baleset szenvedett. Az M7-es Szabadbattyán térségében torlódott fel egy két kilométeres kocsisor egy ütközés miatt.

Baleset ért kiemelten veszélyes anyagot szállító kamiont az M1-es autópályán Bicske térségében a Budapest felőli oldalon: két, 200 literes tartály megsérült, a veszélyes anyag szivárog. A baleset az autópálya 34-es kilométerszelvényében történt, a helyszínre bicskei tűzoltók és budapesti vegyi mentesítők indultak. A mentesítő kamion várhatóan az esti órákban érkezik meg a helyszínre.

Az autópályán épp a sövényt nyírták, ám ezt későn észlelte egy kamion, és a hirtelen fékező járműbe beleszaladt egy román rendszámú, nitrolakkot szállító kamion. Az M1-es autópályát Budapest felé a 39-es kilométertől, Tatabányától egészen a 27-es kilométerig, Zsámbékig lezárták. A sztrádán jelentős, mintegy 6 kilométeres sor torlódott fel.

A rendőrök az érintett szakaszról eddig több autóst visszakísértek a leállósávon a M1-es melletti 1-es főútra, ám például a megfordulni nem tudó, nehéz teherautóknak a mentés teljes ideje alatt a helyszínen kell várakozniuk. A helyzetet nehezíti, hogy az esti órákban baleset történt az 1-es főúton is, ahová a lezárt M1-es autópálya forgalmát terelték. Ott két autó ütközött, a balesetben egy ember megsérült, és a forgalom szintén jelentősen lelassult.

A helyzet az éjszakai órákra rendeződött. A forgalom az M1-es autópályán pénteken késő este indult meg újra Budapest felé is, miután a bicskei tűzoltók lepakolták a sérült és épen maradt, különféle veszélyes anyagokat tartalmazó kannákat és hordókat a délután balesetet szenvedett román kamionról.

Az M7-esen a sincs béke, korábban egy román és egy horvát kamion rohant egymásba, most ismét összeütközött két jármű az M7-es autópálya Balaton felé vezető oldalán Szabadbattyán térségében, a közelben már két kilométeres a torlódás.

A megsérült járművek az autópálya két sávját elfoglalják, a forgalom csak a leállósávon haladhat a Balaton felé. A rendőrség szerint az autósoknak érdemes kerülőutat választaniuk; Székesfehérvárnál térjenek le az autópályáról és a 7-es főúton haladjanak a Balaton felé. Az M7-es autópálya forgalma Székesfehérvárig egyelőre zavartalan.

Az autópályán történt korábbi baleset miatt – akkor egy horvát és egy román kamion ütközött, majd borult lángba – az M7-es súlyosan megrongálódott. Így a műszaki mentésnek hiába van már vége, egész hétvégén forgalomkorlátozásra kell számítani Sávolynál, a 182-es kilométerszelvényben.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport