Elgázoltak egy várakozót az M7-esen Érdnél

2009.08.01. 16:56 Módosítva: 2009.08.01. 20:09
Szombat este nyolctól ismét három sávon haladhat a forgalom Budapest felé az M7-es autópályán, ahol egymás után két baleset is történt Érdnél. Egy motorbaleset után kialakult torlódás miatt az egyik autós kiszállt a kocsijából, egy továbbhajtó sofőr pedig elgázolta. Nem sokkal korábban a 27-es kilométerkőnél koccantak autók.

Szombat este újabb baleset történt az M7-es autópályán Érdnél a Budapest felé vezető oldalon, ahol korábban egy motoros és egy autó karambolja miatt teljes útzárat rendeltek el, közölte az Útinform ügyeletese este hét óra után. A korábbi baleset miatt várakozók közül egy autós kiszállt a kocsijából, egy másik pedig elgázolta, majd cserbenhagyta.

Este nyolc előtt befejezték a helyszínelést, ezért ismét mindhárom sávon lehet haladni a főváros felé, de az ügyeletes szerint a Horvátországból és a Balatonról tömegesen érkezők miatt nem csökken a zsúfoltság.

A motorbaleset sérültjét már elszállította egy mentőhelikopter. A helyszínelés miatt 18 óra után csak egy sávon haladhatott a forgalom.

Olvasónk képei a helyínről
Olvasónk képei a helyínről

Az ügyeletes szerint a martonvásári csomópontban a 7-es főút felé érdemes kerülni, vagy a kápolnásnyéki csomóponttól a Pázmánd- Lovasberény-811-es út-M1-es autópálya útvonalat választani.

Az M3-as autópályán is baleset történt: a Nyíregyháza felé vezető oldalon, Mezőkövesd után, a 141-es kilométernél egy autó a szalagkorlátnak ütközött. A külső sávot ezért este hétkor lezárták.

Egész nap történtek balesetek

Nem sokkal korábban egy másik baleset történt az M7-es autópályán, és szinte ugyanott, ahol szombaton már kétszer ütköztek össze autók. Az Útinform szombat délutáni jelentése szerint az M7-esen a Balaton felé vezető oldalon, a 27-es kilométernél autók koccantak. A leálló sávban álltak,de az érintett szakaszon időnként lelassult a forgalom.

Szombat hajnalban és reggel négy baleset is történt az M7-esen. A Balaton felé a 18-as kilométernél a belső sávban három autó hajtott egymásnak, emiatt már Budapest határában lelassult a forgalom. Velence és Pákozd között három különböző balesetben pedig összesen tíz jármű ütközött össze az M7-es autópálya Balaton felé vezető szakaszán.

A balesetek szinte egyidőben, 8 óra után néhány perccel történtek. A Fejér megyei rendőr-főkapitányság tájékoztatása szerint a 45-ös kilométerkő után három két kilométerrel odébb öt autó ütközött össze. A balesetek miatt több kilométeres torlódás alakult ki.

m7bal2

Az Útinform jelentéséből az is kiderült, hogy még szombaton napközben is tartott a műszaki mentés az M7-es autópályán a főváros felé vezető oldalon a 183-as kilométernél, ahol péntek hajnalban két kamion ütközött össze. A Letenye felé vezető oldalon a külső sávban lehetett közlekedni, Budapest irányába pedig csak a belső sáv volt járható.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport