Elvesztette félmillió dolláros kaparós sorsjegyét

2009.08.04. 15:02
Louis Tolentino azt hitte, csak egy ötvenest nyert az Aranyláz kaparós sorsjeggyel. A boltban kiderült, hogy félmillió dollárt, de a szelvényt elvesztette a lottótársaság székhelyére vezető úton.

Félmillió dollárt nyert egy kaparós sorsjeggyel, de el is vesztette a nyertes szelvényt egy floridai nyugdíjas, írja a South Florida Sun-Sentinel. Louis Tolentino hétfőn még túl felkavart volt hozzá, hogy részleteiben elmesélje történetét, de hivatalos bejelentéssel fordult az állami szerencsejáték-felügyelethez.

Tolentino egy Aranyláz szelvényt vett a wellingtoni Aranypart Szeszboltban a Lake Worth Roadon, szemben a Wycliffe Country Clubbal, ahol nejével, Sandrával él. Amikor lekaparta, nem is fogta fel, mekkora a nyereménye. "Azt hittem, egy ötvenest nyertem" - nyilatkozat a lapnak. Amikor visszament a boltba, a gép hitelesítette félmillió dolláros nyereményét.

Tolentino a farzsebébe rakta a szelvényt, ám az a többi papír közé keveredett és elveszett, miközben ő egy West Palm Beach-i benzinkúton kérdezősködött a lottótársaság irodáját keresve. "A sorban mögöttem álló nagyon közel furakodott hozzám" - mesélte.

A lottótársaság megígérte, hogy utánanéz az esetnek, de Tolentino esélyeit rontja, hogy nem töltötte ki a szelvényen a nevét és a lakcímét. "Nyomozunk, de eddig még nem találtunk bizonyítékot semmire" - nyilatkozta a floridai állami lottó szóvivője, Laurie Wright. Mint mondta, 2007-2008-ban összesen 83 millió dollárnyi nyereményt nem vettek át a nyertesek.