Samsam, a buborékológus rekordméretűt fújt

2009.08.05. 09:58
Gigantikus szappanbuborékot fújt egy magát Buborékember Samsamnek és buborékológusnak nevező angol, aki nagyon büszke a rekordjára.

Bár hivatalosan még nem erősítették meg, a 37 éves Sam "Samsam Bubleman" Heath valószínűleg megdöntötte a legnagyobb szappanbuborék világrekordját, írja a Daily Mail. Az eddigi rekordot 2005-ben állították fel Minnesotában, az a buborék 105,4 köbláb (2,98 köbméter) térfogatú volt, a magát buborékológusnak nevező Samsam londoni kísérlete során 20 lábszor 5 lábszor 5 láb méretű, azaz 500 köbláb (14,1 köbméter) térfogatú buborékot fújt.

A 2007-es rekord
A 2007-es rekord

"Biztos vagyok benne, hogy megdöntöttem a rekordot" - nyilatkozta a Daily Mailnek, bár a hivatalos megerősítésre még várnia kell. A buborék fújásához használt elegy összetételét nem volt hajlandó elárulni, mondván ez a sikere receptje. Titkos elegyét húsz év, kudarcokban dús kísérletezéssel keverte ki. "A megfelelő anyaggal bármivel buborékot tudsz fújni, fogassal, de akár a két kezeddel is" - állítja.

A rekordbuborékot például egy pálcákra feszített kötéllel alkotta. "Emellett eltörpül az amerikai buborék" - áradozott buborékjáról. A buborékfújás trükkjeiről is csak talányosan nyilatkozott. "A buborékológus egyben a szél elkapásával is foglalkozik, idővel nagyon érzékeny leszel a szél irányváltoztatásaira, megfelelő pillanatokban kell mozdulnod, hogy a buborékot egybetartsd" - magyarázta.

Ha rekordját hivatalosan is elismerik, Samsam három világcsúcsot is tart majd. 2007-ben ötven ember köré fújt buborékot, egy évvel később hatvanhat buborékot fújt egy oriásbuborékba, írja a Mail.