Nem támadás volt a tarnazsadányi tűz

2009.08.09. 19:00
A rendőrség szerint nincs kapcsolat a szombat éjszakai tarnazsadányi tűz és a romák elleni támadássorozat között - mondta Kocsis Irén, a Heves Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóügyeletese.

A körülmények nem arra utalnak, hogy ez beleillene a romák elleni támadássorozatba. A tűzoltók sem találtak erre utaló jelet, hiszen nem találtak például Molotov-koktélra utaló nyomot - hangsúlyozta Kocsis Irén.

A rendőrség várja a szakértői jelentéseket és az ott élő családot is kihallgatják majd. Egyelőre nem lehet tudni, hogy a rendőrség indít-e nyomozást az ügyben - tette hozzá.

A ház tulajdonosa, Baranyi Antal elmondta, hogy nem voltak otthon a tűz idején, családjával Nógrád megyében töltötték a hétvégét. Elmondása szerint házuk ajtaját a tettesek felfeszítették, a lakást feldúlták, mielőtt felgyújtották volna.

A férfi hozzátette: nem először gyullad ki háza, ez volt a harmadik eset, amikor lángba borult az otthona. A lakás azonban biztosítva volt - fűzte hozzá. Baranyi Antal kiemelte: nem tudja, hogy ki gyújthatta fel az épületet, hiszen neki nincsenek haragosai.

A hevesi tűzoltókat szombat este 11-kor riasztották az égő házhoz. A lángokat a tűzoltók nem sokkal egy óra előtt fékezték meg. A lángok az épület valamennyi helyiségében egyidejűleg lobbantak fel, ami a tűzoltók szerint gyújtogatásra utal.