Kiemelték a Hudsonba zuhant helikopter roncsát

2009.08.10. 07:10
A búvárok megtalálták annak a helikopternek a roncsát, amelyik szombaton ütközött össze egy kisrepülőgéppel a Hudson-folyó felett New Yorkban, közölték helyi illetékesek hétfőn. A két légijárművön összesen kilencen voltak, mindannyian meghaltak, hét holttestet már megtaláltak a folyóban.

A városnéző helikopterrel szombaton ütközött össze egy egymotoros kisgép a Hudson felett. A kisrepülőgépen egy Pennsylvania államból érkezett család ült, a helikopteren pedig öt olasz turista volt, közülük egy pár a városnézéssel akarta ünnepelni 25. házassági évfordulóját.

A kilenc halálos áldozatból eddig hét holttestet találtak meg, közöttük van három apa és az ő három tinédzser fiúgyerekük.

K EPA20090809069

Az eddigi vizsgálatok szerint a helikopternek hátulról ütközött neki a kisgép, mindkét légijármű kettétört és a folyóba zuhant. A balesetnek számtalan turista volt a szemtanúja.

A rendőrségi búvárok a felszínre hozták a helikopter roncsát is, a kisrepülőgép pilótájának és egy felnőtt utasnak a holttestét még nem találják. A kisgép roncsaira is sikerült radarral rábukkaniuk a mélyben, de azt egyelőre nem tudták kiemelni.

A helikopteren a 33 éves pilótán kivül öt olasz turista volt, mindannyian Bolognából jöttek. Egyikük, egy apa 25. házassági évfordulóját ünnepelte, felesége a földön maradt, mert félt a repüléstől, de a helikopteren ott volt a pár 16 éves fia és egy másik olasz pár, 15 éves fiukkal együtt.

A kisgépen utazott a 60 éves pilóta, egy 49 éves férfi és 16 éves fia.