Vízbe fojtottak egy vaddisznót Borsodban

2009.08.10. 14:16
Állatkínzók kerültek rendőrkézre Borsod-Abaúj-Zemplén megyében, a két férfi vasárnap a Tiszába fojtott egy vaddisznót - tájékoztatott a rendőrség.

Motoros csónakkal kifárasztott, majd farkánál fogva a Tiszába fojtott egy vaddisznót két horgászból lett orvvadász. Tiltott vadászattal elkövetett állatkínzás miatt akár több évre is börtönbe kerülhetnek - ismertette Gaskó Bertalan, a megyei rendőr-főkapitányság szóvivője.

Vasárnap a Tisza partján horgászott egy 52 éves és egy 47 éves mezőkövesdi férfi. Amikor meglátták, hogy egy vaddisznó úszik a túlpartról feléjük, beugrottak a motorral felszerelt facsónakjukba, és az állatot folyamatosan körbecsónakázva megakadályozták, hogy a partra ússzon.

Miután kifárasztották a vaddisznót, egyikük elkapta az állat farkát, és azt megemelve a vízbe fojtotta a menekülni próbáló vadat. A partra vontatott állat torkát ezután elvágták, hogy kivérezzen, és ne legyen véres a vadhús. Ezután visszamentek horgászni - közölte Gaskó Bertalan.

A történteket mobiltelefonnal egy szemtanú rögzítette, ráadásul hamarosan a helyszínre érkezett a tiszai vízi rendészet szolgálaton kívüli munkatársa is, aki a Mezőkövesdi Rendőrkapitányságról kért és kapott segítséget, így közösen állították elő a két vadorzót.

Az orvvadászat és orvhalászat miatt korábban már bíróság előtt álló férfiak ellen állatkínzás, valamint nagyobb értékre elkövetett lopás bűntette miatt indított eljárást a rendőrség.