Tizennégy sérült egy szegedi buszbalesetben

2009.08.12. 06:17 Módosítva: 2009.08.12. 11:26
Letért a 43-as főútról, majd az oldalára borult egy román busz Szőregnél. A sofőr és több szemtanú szerint egy zavart utas rántotta félre a kormányt.

Feltehetően egy utas agresszív viselkedése miatt borult le egy román busz a 43-as útról Szeged határában hajnalban; a baleset helyszínéről tizennégy sérültet szállítottak kórházba, hármuk állapota súlyos, de nem életveszélyes – közölte a rendőrség.

Az elsődleges adatok szerint országhatár felé haladó busz egyik utasa előreszaladt a sofőrhöz és elrántotta a kormányt, miközben azt kérdezte, Zágráb fele mennek-e – mondta Tuczakov Szilvána, a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője.

A sofőr megpróbálta az úton tartani a buszt, de nem sikerült neki, a jármű lecsúszott a szervizútra, ott összeütközött egy parkoló kisteherautóval és oldalára borult.

Darius Chesnoiu, a román busz sofőrje a helyszínen elmondta, az utassal vitája csupán néhány pillanatig tartott, és nem számított arra, hogy a férfi hozzányúl a kormányhoz. A harminc-negyven év körüli férfival már a spanyolországi indulásnál gondok voltak, nem tudta eldönteni, haza akar-e utazni vagy sem, jegyét is összetépte, utána a buszon azonban egészen Szegedig semmilyen problémát nem okozott.

A férfit rendőri kísérettel vitték kórházba. A rendőrség egyelőre nem tudta kihallgatni. Ellene közúti közlekedés biztonságának veszélyeztetése megalapozott gyanúja miatt indult büntetőeljárás.

A 43-as főúton folyamatos a forgalom.

Hétfőn ugyanezen az úton, Klárafalvánál öt román állampolgár halt meg, miután autójuk frontálisan összeütközött egy kamionnal. A balesetet feltehetően az okozta, hogy a spanyol rendszámú kisbusz beláthatatlan kanyarban, záróvonalnál előzött.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport