Kromofág és falfirkák a fóti sagában

2009.08.12. 13:52 Módosítva: 2009.08.12. 13:59
Kromofággal leöntötték az egyik helyi képviselő lányának autóját, és szidalmazó feliratokat festettek a polgármesteri hivatal falára. Az érintettek mindezt a szerda délutánra összehívott, az önfeloszlatást is napirendjére vevő képviselőtestületi üléssel hozzák összefüggésbe.

A Debrecenben üdülő Csorba István független képviselő elmondta: a közös házukban élő 22 éves lánya udvarban álló kocsiját az éjjel kromofággal leöntötték. A képviselő szerint a tettesek azt hitték, hogy az ő autójában tesznek kárt. Tettük hátterében pedig az állhat, hogy írásban jelezte: nyaralása miatt nem tud részt venni a szerda délutánra összehívott rendkívüli testületi ülésen, amelynek egyik napirendje az önfeloszlatás lenne.

Csorba István megjegyezte: a szervezeti és működési szabályzatban is benne van, hogy augusztus 31-ig nyári szünetet tart a fóti képviselő-testület, így nem várható el, hogy egy minden előzetes jelzés nélkül összehívott rendkívüli ülésen megjelenjenek a képviselők.

A napirenden szereplő témák többségét egyébként már többször is megkísérelték megtárgyalni, de a most felfüggesztés alatt álló polgármester sorozatosan berekesztette az üléseket - mondta. A képviselő szerint az utolsó napirendi pontként szereplő, a "tízek" által számos alkalommal elvetett önfeloszlatás miatt erőlteti az ülést a jobboldal, amelynek tagjai "még a bosszútól sem riadnak vissza".

Fóton július 15-én szavazták meg a többséget alkotó, baloldali, MDF-es és független képviselőkből álló úgynevezett "tízek", hogy "sorozatos törvénysértések miatt" induljon fegyelmi eljárás Mádly Zsolt polgármester ellen.

Gyalázkodó mondatok

"Fábry takarodj Fótról! Mádly tarts ki! Böske takarodj! Tíz rabló! Néma nép - üres falak" – ilyen és ehhez hasonló gyalázkodó mondatokat festettek szerdára virradóra a fóti városháza falára, de két helyre sarló-kalapácsot is firkáltak, és egy rablót ábrázoló fotót is kiragasztottak - közölte Vargáné Lenkó Erzsébet jegyző. Hozzátette, hogy a falakat nemrégiben festették át hasonló feliratok miatt.

A jegyző szintén bosszúra gyanakszik, mivel tíz képviselő már írásban bejelentette, hogy nem tud megjelenni a szerdai testületi ülésen, amely így határozatképtelenség miatt elmarad.